?

Log in

No account? Create an account

Previous Entry | Next Entry

Ficci; Eyes Rutherford - Musiikki

Pieni ficci Eyesin ajatuksista joskus vuodenvaihteen jälkeen.

- -

Joskus oli parempi paeta ajatuksiaan. Tämän Eyes Rutherford oli tajunnut jo aikoja sitten. Silloin, kun hän ensimmäisen kerran tuntui tarvitsevan sellaista, hän löysi musiikin. Musiikkia hän oli soittanut muutenkin lähes koko elämänsä, mutta silloin sen merkitys muuttui hieman. Aina kun hän istui pianon ääreen ja soitti, hän tunsi ajatuksiensa lentävän hetkeksi muualle. Tuntui kuin osa hänen huolistaan oli jossain täysin muualla, vaikka niitä ei kokonaan pystynytkään unohtamaan.

Aina ei soittaminen vienyt ajatuksia mennessään. Joskus se auttoi ajattelemaan selkeämmin. Miettimään asioita toisella kannalta. Rauhoittumaan ja ajattelemaan uudelleen asiaa. Musiikista oli aina hyötyä ja se auttoi häntä niin monessa eri tilanteessa.

Sinäkin iltana Eyes istui suuren musiikkiluokan keskellä olevan pianon ääressä ja soitti tuttua sävelmää. Se oli yksi hänelle maassa tutuksi tulleista kappaleista. Se kappale oli muuttanut hänessä jotain. Kun häntä oltiin pyydetty soittamaan sitä, hän oli tajunnut heti miksi. Siinä kappaleessa oli jotain selittämätöntä. Sitä ei voinut kovin moni tulkita oikein.

Joskus Eyes ei ollut varma tulkitseko sen oikein, mutta ainakin hän laittoi siihen koko olemuksensa. Silloin, kun hän teki niin, hän ei ajatellut muuta. Se oli tehokkain keino paeta kaikkea muuta.

Sitä kappaletta ei kuitenkaan voinut soittaa ikuisesti. Merkitykset olisivat muuttuneet liiaksi, eikä taika olisi toiminut. Niinpä hän soitti jotain muuta. Jotain, mikä sai hänen ajatuksensa virtaamaan.

Eyesillä oli jo pitkään ollut ongelma. Se tiivistyi yhteen nimeen. Kanone. Tämän ajatukset ja teot olivat hankalia. Niin yhdessä, kuin erikseenkin. Koskaan ei tiennyt, mitä poika suunnitteli, ajatteli tai teki. Joskus niitä ei halunnutkaan tietää, mutta suurimmaksi osaksi aikaa niitä olisi ollut tarpeellista osata aavistaa. Edes musiikin avulla Eyes ei ollut osannut ratkaista mysteeriä, joka oli pojan ympärillä.

Kanone edessä oli seinä, jossa oli ovi. Se oli lukossa, eikä Eyesillä ollut avaimia. Joskus, hänellä oli ehkä ollut mahdollisuus sellaisen saamiseen. Nykyään, hän ei osannut edes aloittaa sellaisen etsimistä.

Eyes vaihtoi jälleen kappaletta. Sen avulla hän siirsi hetkeksi Kanonea ja tätä koskevia kysymyksiä taka-alalle. Musiikki virtasi häneen ja hän tunsi olonsa rauhallisemmaksi kuin päiviin. Luokkahuone täyttyi suloisilla sävelmillä.

Piano ei pystynyt ratkomaan Eyesin ongelmia, mutta ei pettänyt hänen luottamustaan. Siksi hän nautti enemmän juuri siitä seurasta. Etenkin sellaisina päivinä, jolloin ei halunnut ajatella mitään.

Etenkin silloin, kun kysymyksiin ei saanut vastauksia.

Latest Month

January 2013
S M T W T F S
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Tags

Powered by LiveJournal.com
Designed by Terri McAllister